NEW IN MY BOOKSHELF - MARCH 2018

Ahoj!
To by bylo, abych si v jakémkoliv měsíci nekoupila žádnou knihu. Nicméně technicky vzato jsem si v březnu koupila jen jednu. Představím vám celkem 4 nové knihy, což je samo o sobě docela docela dobré skóre, a z toho je jedna knih z Levných knih, jedna je vyhraná a dvě už byly dlouho předobjednané. Takže to je vlastně úplně v pohodě, ne? No, jdu vám ty mé krásky ukázat..

Hned začátkem března jsem se vydala do Levných knih a po dlouhém vybírání jsem si nakonec odnesla knihu do povinné četby - Rozmarné léto od Vladislava Vančury. Chtěla bych se poté podívat i na film, ale nejdřív bych si ráda tuhle útlou knížečku přečetla a myslím, že tohle bude jedna z těch lepších knížek k maturitě.







Světe div se, po dlouhé době se mi poštěstilo knížku vyhrát. A to v instagramové soutěži u úžasné Penny and books, kterou mám opravdu moc ráda a pokud ji neznáte, rozhodně se na její blog i instagram podívejte. No a v její soutěži jsem vyhrála knihu Specialistka od Stephenie Meyer. Od Stephenie jsem četla pouze sérii Stmívání, u které možná trochu vybočuju z řady, protože mě se prostě líbila a budu ji mít vždycky moc ráda. Ale nečetla jsem její následující knihu Hostitel ani nic dalšího. Nicméně Specialistka mě od ní momentálně láká nejvíc a opravdu doufám, že se k ní dostanu co nejdřív.




A následují dvě předobjednávky. Kniha, kterou jsem měla předobjednanou snad rok, je Restore Me od Tahereh Mafi, po čtyřech letech nový díl mé velmi oblíbené série Roztříštěná. Panebože, jak já se na ni těšila!! Tahle trilogie byla jednou z prvních, které jsem četla, když jsem začínala tak nějak opravdu hodně číst (četla jsem sice odjakživa, ale rozhodně ještě před pár lety ne tolik, jako teď), což bylo před nějakými čtyřmi, pěti lety... To mi bylo tak třináct, takže přestože jsme byla nadšená z nových knížek do série, trochu jsem se bála, aby se mi za ty roky na sérii nezměnil názor. Ale naštěstí ne. Rereadla jsem si celou původní trilogii a milovala ji snad ještě víc než poprvé a nové Restore Me byla prostě pecka. A to vůbec nepřeháním, milovala jsem na té knížce úplně všechno a neskutečně se těším na další díly.. Recenzi už mám napsanou a brzy bude online, takže tam se budete moct dozvědět víc, ale bylo to prostě skvělý :)

A poslední předobjednávka, stejně jako poslední nová knížka, je Dvůr křídel a zmaru od Sarah J. Maas. Jelikož jsem to po druhém dílu nemohla vydržet, už jsem před rokem tuhle bichli zhltla v angličtině - jako e-knihu. No a když vyšla po roce v češtině, musela jsem si ji samozřejmě koupit i fyzicky. A taky si ji znovu přečíst. Ještě ji teda čtu, ale je to zase naprosto skvělý. Recenzi jsem se rozhodla napsat až teď, po přečtení české verze, protože loni jsem z knížky byla tak mimo, že jsem vůbec nevěděla, co napsat. Mimo jsem z ní teda pořád, ale recenzi určitě napíšu a... no, momentálně jsou pro mě S. J. Maas a Tahereh Mafi jedny z top autorek... Teda, ještě nad nimi samozřejmě stojí J. K. Rowling... a taky třeba Suzanne Collins, že.. Ale když už jsou v téhle elitě, tak jsou teda fakt dobrý. Aspoň pro mě.

Tak to byly moje březnové úlovky. Už teď můžu říct, že v dubnu teda pár nových knížek bude zase a asi i víc, než teď, ale jinak se teď už opravdu budu pokoušet krotit... Protože zase na mizině být nechci, že. I když,,, ty knížky by za to i stály :D No nic, dejte vědět, co přibylo vám a jestli jste některé z těchto čtyř krásek četli. Mějte se krásně!

Ivett

2 komentáře:

Používá technologii služby Blogger.