MY FAVORITE SERIES #2

Ahoj!
Dnes jsem tu už s druhým článkem, ve kterém bych vám ráda představila pár dalších seriálů, které mám ráda. Od doby, kde jsem napsala první část, jsem začala sledovat dva další americké seriály, které vám představím jako první. Kromě těch tu ale bude i seriál německý a dva turecké seriály, které také sleduji pravidelně. No a pak bych vám ráda ještě doporučila seriály, které jsem sice neviděla celé (zatím!), ale vždycky jsem tak náhodně viděla některé díly v televizi a naprosto je zbožňuju. Tady jde především o komediální seriály. 

GAME OF THRONES (HRA O TRŮNY)
zdroj
Seriál, který jsem začala sledovat nedávno a v originálním znění. Jsem přesvědčená, že každý z vás o něm minimálně slyšel, pokud taky není zapáleným fanouškem. Mě seriál lákal už strašně dlouho, ale až teď jsem se nějak dostala k tomu, abych ho začala sledovat. A naprosto mě dostal. Jedná se tedy o americký seriál, který se vysílá od roku 2011 a zatím má 6 sérií, nicméně sedmá je naplánovaná na příští léto. Jak určitě mnozí víte, seriál je natáčen na námět knižní série od George R. R. Martina, kterou bych si ráda někdy přečetla, odrazuje mě jen její poněkud vysoká cena a taky to, že jsou to celkem bichle. Ale jsem si jistá, že je to úžasné čtení, protože seriál úžasný je.
O čem to je? Sleduji teprve první sérii, takže nevím, nakolik jsem způsobilá k tomu, abych dokázala pořádně napsat, o čem seriál je, ještě vzhledem k tomu, jak nepopsatelný je tento seriál. Jde tu víceméně o to, co je názvem seriálu - hra o trůny mnoha rodů. Sledujeme osudy mnoha významných i méně významných rodů, seriál si na nic nehraje a zobrazuje ve vší kráse kruté boje a intriky, sexuální orientace a choutky, někdy až šílené rodové tradice, život v chudobě, či jako mrzák nebo bastard a spoustu dalšího. Jde vážně o krutý seriál, ale zároveň je zde i pár postav, které dokážou v pravou chvíli říct něco, co vás rozesměje. Přestože jsou epizody poměrně dlouhé, já si užívám každou minutu a nemůžu se dočkat, co vše se stane v dalších sériích. Ačkoliv nevím,. zda jsem vás na GOT dokázala nalákat, neboť napsat, o co go, je tady fakt těžký úkol, doufám, že někdo seriál třeba ještě začne sledovat, protože tento seriál se tak liší od všech ostatních, že si určitě zaslouží spoustu fanoušků.. Které už ale samozřejmě má :)
Hlavní obsazení: Sean Bean, Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Isaac Hempstead Wright, Jack Gleeson, Michelle Fairley, Charles Dance, Richard Madden, Harry Lloyd,...

STURM DER LIEBE (SÍLA LÁSKY)
Úplně nevím, jestli má smysl doporučovat vám tento seriál, ale jelikož je to jeden z mých naprosto nejoblíbenějších seriálů, prostě ho tu musím zmínit. Jedná se o německý seriál, který se vysílá od roku 2005 do současnosti a má zatím 12 sérií - 12. se právě vysílá v Německu. Jak je už možná zřejmé podle délky seriálu, ano, jedná se o takový ten nekonečný seriál. Je jediný svého druhu, který sleduju a strašně mě baví. Ovšem nedělám si iluze, že by bavil každého, na což upozorňuju hned v úvodu. Na tenhle typ seriálu prostě člověk musí být stavěný. Ale já ho už několik let úplně miluju :)
O čem to je? Jde o romantický seriál se spoustou dramat, kdy je každá série pojmenovaná podle hlavního páru. V každé sérii sledujeme, jak si k sobě pár postupně nachází cestu, jaká spousta překážek je provází, nechybí ani opravdové neštěstí v podobě už několika úmrtí v seriálu, v každé sérii je mnoho zvratů a každá série končí svatbou. To nepovažuju za spoiler, protože je to prostě zřejmé. Ačkoliv je pravda, že někoho by neustále se opakující dramata a happy endy mohla přestat bavit, mě a spoustu dalších fanoušků to bavit nepřestává, ale jak jsem řekla - musíte zkrátka být na seriál stavění, je mi jasné, že mnoha lidem se líbit nebude.
zdroj
Já seriál začala sledovat od 6. série (to mi bylo asi 10, přišla jsme ze školy domů, objevila seriál v televizi a vypěstovala si závislost) a teď čekám na TV Barrandov až dovysílá posledních pár dílů série 10. a naváže další sérií. V Česku je totiž trošku problém seriál sledovat - vysílá ho Barrandov, ale s vysíláním jsou často různé problémy, musí se dlouho čekat a nové díly a tak dále, takže jsme zkrátka 2 série pozadu s Němci. Ale já si počkám :) Mimochodem bych byla ráda, kdyby se vysílal celý seriál od začátku, protože jak jsem řekla, sleduju ho až od 6. série a na internetu sice jsou v češtině některé díly ke stáhnutí, ale jen pár a já bych fakt ráda viděla všechny série. V němčině jsou na youtube všechny díly, nicméně já zkrátka ještě nějakou dobu nebudu umět natolik dobře německy, abych se na seriál mohla dívat v originálu.
Hlavní obsazení: Dirk Galuba, Sepp Schauer, Antje Hagen, Mona Seefried, Joachim Lätasch, Florian Stadler, Erich Altenkopf, Melania Wiegmann, Christin Balogh, Dietrich Adam, Sarah Elena Timpe, David Paryla, Saša Kekez, Morjam Heimann, Nadien Warmuth,...
Hlavní páry: 
1. série - Laura a Alexander (Henriete Richter-Röhl, Gregory B. Waldis)
2. série - Miriam a Robert (Inez Bjarg David, Lorenzo Patané)
3. série - Samia a Gregor (Dominique Slassia, Christof Arnold)
4. série - Emma a Felix (Ivanka Brekalo, Martin Gruber)
5. série - Sandra a Lukas (Sarah Stork, Wolfgang Cerny)
6. série - Eva a Robert (Uta Kargel, Lorenzo Patané)
7. série - Theresa a Moritz (Ines Lutz, Daniel Fünffrock)
8. série - Marlene a Konstantin (Lucy Scherer, Moritz Tittel)
9. série - Pauline a Leonard (Liza Tzsichner, Christian Feist)
10. série - Julia a Niklas (Jennifer Newrkla, Jan Hartmann)
11. série - Luisa a Sebastian (Magdalena Steinlein, Kai Albrecht)
12. série - Clara a Adrian (Jeannine Michelle Wacker, Max Alberti)


MUHTESEM YÜZYIL (VELKOLEPÉ STOLETÍ)
zdroj
Dalším mým oblíbeným seriálem je historický seriál z turecké produkce, který má 4 série a natáčel se v letech 2011 - 2014. V Česku jej opět vysílala TV Barrandov a momentálně se myslím na některých kanálech neustále reprízuje. Opět vím, že spousta lidí z něj není nadšená, ale mě úplně neskutečně baví. A navíc jsem se ještě přiučila něco z turecké historie, i když samozřejmě některé události úplně podle pravdy nejsou. 
O co jde: Seriál se odehrává v době vlády sultána Sulejmana. Kolem něj se ovšem motá další řada hlavních postav a jejich neustálé intriky, zrady a plány jsou hlavním dějem seriálu. Seriál začíná v momentě, kdy je do Istanbulského paláce přivedena spolu s dalšími otrokyněmi Alex, která je zpočátku odhodlaná zničit sultána Sulejmana, jenž zabil její rodinu, ale postupně se do sultána Sulejmana zamiluje a stane se z ní Hürrem - jedna z nejmocnějších žen osmanské dynastie. Ačkoliv ji spousta lidí nemá ráda, pro mě je to zkrátka nejoblíbenější postava. Seriál obsáhne celý Sulejmaův život - od začátku jeho vlády až do okamžiku jeho smrti. Kromě něj sledujeme samozřejmě životy ostatních postav - jeho rodiny, Hürrem, narození a životy jeho dětí, poddaných a kromě toho se seriál zaměřuje i na války, které Sueljman vedl. Neustále se tu něco děje, všichni spřádají intriky a tohle mě prostě moc baví.
zdroj
Hlavní obsazení: Halit Ergenc, Meryem Uzerli, Vahide Percin, Nur Fettahoglu, Selma Ergec, Okan Yalabik, Mehmet Günsür, Pelin Karahan, Ozan Güven, Merve Bologur, Engin Öztürk, Aras Bulut, Iynemli, Tolga Saritas, Filiz Ahmet




KÖSEM
zdroj
Podle názvu je zřejmé, že tady ještě zůstáváme v Turecku. Tento turecký seriál dá se říct tak nějak volně navazuje na Velkolepé století. Seriál je poměrně nový, natáčí se teprve necelý rok - od listopadu 2015 a má zatím jednu sérii. Já ho sleduju online na jedné stránce, kde jeden skvělý člověk téměř každý týden přidává nový díl s českými titulkami, které sám překládá. Jelikož je jedna epizoda snad dvouhodinová, jsou rozděleny vždy na dvě části. A já jsem právě u druhé části ze čtvrté epizody.
O co jde? Jedná se opět o historický seriál z osmanské říše, ovšem tentokrát jsme se posunuli na začátek 17. století, kdy na osmanský trůn usedá nejmladší sultán v historii říše - Ahmed. Nicméně seriál se tentokrát nezaměřuje čistě na jeho život, ale zejména na život nejmocnější vládkyně osmanské říše, která měla mnoho jmen, ale celý svět si ji pamatuje jako Kösem Sultan. Kösem, původním jménem Anastasia, je přivedena jako otrokyně do harému. Osmanští vojáci ji byli přímo vyhledat na ostrov, kde žije, neboť nově jmenovaný sultán Ahmed se zamiloval do jejího portrétu, který mu darovala jeho babička Valide, a která se rozhodla darovat mu přímo tuto dívku. Anastasii se to ale ani trochu nelíbí, je plná vzteku a smutku a dělá vše proto, aby z paláce uprchla. Postupně se ovšem do Ahmeda zamiluje a za léta strávená v Istanbulu se stává nejmocnější sultánkou historie. 
zdroj
Více k tomu nemám co říct, neboť jak jsem řekla, jsem teprve na začátku, ale pokud se vám líbilo Velkolepé století, Kösem se vám jistě bude líbit taky. Každá část seriálu je opět protkaná intrikami, zradou, problémy a navíc Anastasii jsem si zatím, stejně jako Hürrem, moc oblíbila, takže jsem naprosto spokojená.
Hlavní obsazení: Beren Saat, Anastasia Tsilimpiou, Hülyia Afsar, Ekin Koc, Tülin Özen, Aslihan Gürbüz, Vildan Atasever, Erkan Kolcak Köstendil, Mehmet Kurtulus, Alihan Türkdemir

THE MYSTERIES OF LAURA (PŘÍPADY PRO LAURU)
zdroj
Seriál, který jsem začala nedávno sledovat, když ho začali dávat v televizi. Lákala mě na něm hlavně Debra Messing, kterou naprosto miluju ze seriálu Will a Grace, takže když ho začali dávat, musela jsem ho začít sledovat. Jde o americký seriál, který se natáčel od roku 2014 do roku 2016 a má 2 série. A podle mě je úplně úžasný.
O co jde? Seriál by měl být primárně kriminálka, ale zároveň i něco víc. Zaměřuje se na život Laury Diamond - policistky, která samozřejmě v každém díle řeší nějaký případ, ale kromě toho sledujeme taky její osobní život, což mě moc baví. Laura je aktuálně rozvádějící se matka dvojčat, jejíž brzo exmanžel se v první epizodě stává zároveň jejím nadřízeným. Laura je podle mě naprosto skvělá postava - je vtipná, chytrá, případy vždy vyřeší tak nějak po svém (jak jsme nejspíš u kriminálek už zvyklí) a moc mě baví její vztah s dětmi a manželem/exmanželem.
Kriminální seriály jsem měla vždycky ráda - jako malá jsem sledovala Kobru 11, sem tam jsem se podívala na nějakou doslovnou kriminálku, jako třeba Kriminálka Miami, New York a já nevím co všechno ještě nebo třeba Odložené případy. No a Případy pro Lauru mě baví stejně jako vše ostatní a možná ještě víc - sledovat totiž kromě samotných případů ještě dost zajímavý Lauřin život je fakt zábavné. A každý týden se neskutečně těším na další díl. A mimochodem, přestože jsem spíše zastáncem sledování seriálů v originálním znění, tady se podle mě dabing povedl :)
Hlavní obsazení: Debra Messing, Josh Lucas, Laz Alonso, Janina Gavankar, Max Jenkins, Meg Steedle

TWO AND A HALF MEN (DVA A PŮL CHLAPA)
zdroj
Seriál, který určitě nemusím představovat. Tento americký sitcom, který se natáčel v letech 2003 - 2015 a má 12 sérií znáte určitě všichni. Já ho teda nesleduju pravidelně, ale většinou o prázdninách, když jsem doma a v poledne ho dávají v televizi se vždycky ráda podívám.
Očem to je? Hlavními rolemi v seriálu jsou bratři Charlie a Alan a Alanův syn Jake. Když se Alan rozvede se svou manželkou, nastěhuje se k Charliemu s tím, že o víkendech za ním bude jezdit Jake. Spolu s nimi v domě žije ještě Charlieho hospodyně Berta. V seriálu sledujeme milostné vztahy Charlieho i Alana s tím, že u Charlieho jakožto u naprostého děvkaře, je opravdu co sledovat, ale i tak trochu podivínský Alan není se vztahy pozadu. To samozřejmě není jediná seriálová linka, ale hlavním účelem seriálu je pobavit publikum, což se mu daří. SPOILER! Toto číst jen na vlastní nebezpečí, ačkoliv myslím, že ve své době to bylo všude na internetu, takže to zas takové překvapení nebude. Kvůli jistým problémům s Charliem Sheen (představitelem Charlieho) ze seriálu na konci osmé série odchází a poslední tři série ho tak nějak vystřídá postava Waldena Schmidta - miliardáře, který koupí Charlieho dům, ale zároveň u sebe nechá bydlet Charlieho i Jakea, protože by rád měla nějaké přátele. A přestože někteří tvrdí, že už potom seriál není ono, já jsem si těch několik dílů, které jsem viděla, užila úplně stejně.
zdroj

Ačkoliv seriál nesleduju pravidelně, rozhodně bych ho mohla doporučit všemi deseti. Vždycky mě dokáže neuvěřitelně rozesmát a doufám, že jednou sjedu všech těch 12 sérií, protože to by byla fakt jízda:)
Hlavní obsazení: Charlie Sheen, John Cryer, Angus T. Jones, Ashton Kutcher, Marin Hinkle, Holland Taylor, Conchata Ferell, Melanie Lynskey




THE NANNY (CHŮVA K POHLEDÁNÍ)
zdroj
Seriál v hlavní roli s chůvou Fran zná určitě taky spousta z vás. Ať už třeba proto, že ačkoliv je to seriál starý zhruba okolo dvaceti let, neustále je populární a reprízovaný, což značí o jeho vysoké úrovni. Seriál se natáčel v letech 1993 - 1999 a má 6 sérií. Stejně jako u Dva a půl chlapa, ani toto není seriál, který bych sledovala pravidelně a viděla všechny díly, nicméně kdykoliv seriál stihnu v televizi, strašně ráda se podívám a usuzuju, že dílů jsem viděla docela hodně. U Chůvy není úplně třeba vidět každý díl aby vám něco neuteklo - sice je pravda, že děj a životy postav plynou dál, ale pokud se chcete zasmát, je úplně jedno když si pustíte jen tak namátkou některý díl. Účel to splní.
O čem to je? Potom co ji její bývalí přítel vyhodí z práce, zvoní prodavačka kosmetiky Fran Fine na dveře Maxwella Sheffielda. Ten ji považuje za novou chůvu pro jeho děti a ta se z Fran taky stává. Svou úžasnou povahou a smyslem pro humor si děti okamžitě získá a postupně možná i jejich otce. Tímto momentem začínáme sledovat, jak postupně vyrůstají děti pana Sheffielda, jak dospívají (a vlastně taky jak dospívá Fran :D) a onen úžasný humorný nádech dodává právě skvělá Fran a řada vedlejších postav jako např.sluha Niles.
zdroj


Pokud toužíte po seriálu, u kterého nebudete přemýšlet a necháte se rozesmívat a unášet mnohdy až dobrodružnými životy postav, rozhodně můžu nestárnoucí Chůvu k pohledání jenom doporučit.
Hlavní obsazení: Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Daniel Davis, Lauren Lane









WILL AND GRACE (WILL A GRACE)
zdroj
Samozřejmě do tohotu článku musím zařadit i seriál Will a Grace, který jsem už zmínila. Tento opět už trošku starší seriál je moje naprostá srdcovka. Natáčel se v letech 1998 - 2006 a má 8 sérií. Jsem na tom s ním stejně jako s Chůvou - nesleduju ho pravidelně a neviděla jsem úplně všechny díly, ale určitě jsme jich viděla hodně a seriál si mě naprosto získal.
O čem to je? Seriál sleduje života dvou nejlepších přátel - interierové designérky Grace a homosexuála Willa, kteří spolu žijí. Už samotné soužití těchto dvou docela odlišných a přesto podobných přátel přináší spoustu komických situací. A když se k tomu ještě přidají dvě neodmyslitelné postavy - Graceina kolegyně Karen a další gay Jack, nebude scéna, kde byste se nesmáli. Stejně jako u předchozích seriálů, i tady je zkrátka hlavní pobavit publikum. Kromě toho ale sledujeme vývoj vztahu Willa a Grace, jejich dalších vztahů, jak se mění jejich životy a to vše samozřejmě okořeněné vtipem.
Nevím co víc k seriálu napsat, než že ho prostě zbožňuju. Vždycky je to pro mě skvělých 20 minut zábavy, relaxace a zkrátka dokonalosti. Takže pokud náhodou seriál třeba neznáte, rozhodně doporučuju se třeba někdy na nějaký díl podívat. Myslím, že nebudete litovat.
Hlavní obsazení: Eric McCormac, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes

SABRINA, THE TEENAGE WITCH (SABRINA - MLADÁ ČARODĚJNICE)
zdroj
Seriál o úžasné Sabrině určitě zná taky spousta z vás. Opět jde o trochu starší seriál - natáčel se v letech 1996 - 2003 a má 7 sérií - ale rozhodně má stále co nabídnout. Myslím, že v době natáčení seriálu ještě nebyl žánr seriálů o magii tak rozjetý, čili šlo o poměrně originální seriál. A já ho naprosto miluju. Zase - neviděla jsem všechny díly, ale viděla jsem jich dost na to, abych se do seriálu zamilovala. A zrovna tady doufám, že se jednou opravdu podívám na všechny díly.
O čem to je? Sabrina Spellman je mladá dívka, která má kouzelné schopnosti. Žije se svými dvěma tetami (také čarodějkami) a mluvícím kocourem. V průběhu seriálu sledujeme jak vývoj života Sabriny, která se ze středoškoloačky stává dospělou a pracující osobou, tak i občasné trable, které jí způsobují právě kouzla. To vše je navíc pojímáno tak, abychom se mohli co nejvíc smát a to zásluhou skvělých postav. Takže tady dostaneme prostě od všeho něco - život dospívající dívky, jejích někdy trochu nedospělých tet, kouzla, humor, lásku, mluvící kocouru a spousta dalšího.
Hlavní obsazení: Melissa Joan Hart, Carolien Rhea, Beth Broderick, Nate Richert, Jenna Leigh Green, Nick Bakay

THE BIG BANG THEORY (TEORIE VELKÉHO TŘESKU)
Na závěr tu mám seriál, který už několik let naprosto ovládá seriálový svět a hrdě si drží svou vysoko položenou laťku. Myslím, že o Teorii jsme slyšeli všichni - a většinou jen to, jak skvělý je to sitcom. Teorie velkého třesku se vysílá od roku 2007 dodnes a má zatím 9 sérií. Já se musím přiznat, že (jak už asi čekáte) jsem viděla jen několik dílů seriálu a hrozně mě to mrzí. Většinou jsem se občas podívala, kdy šla Teorie na Prima cool, ale ne tak často jak bych chtěla. Nicméně minimálně tady rozhodně plánuju shlédnout všechny série, protože z těch dílů, které jsem viděla jsem vždycky byla naprosto nadšená a měla okamžitě veselou náladu, takže chci vidět víc.
zdroj
O čem to je? V seriálu se setkáváme se skupinkou vědců - naprostým géniem co se vědy týče Sheldonem, jehož IQ je neuvěřitelně vysoké, Leonardem, také chytrým, ačkoliv ne tak chytrým fyzikem a jejich dvěma přáteli - Howardem a Rajeshem. Do jejich party najednou přichází další člověk - žena jménem Penny, která není ani z poloviny tak chytrá, nerozumí vědě, ale... je to žena. A velmi zaujme Leonarda, jehož vývoj vztahu k ní sledujeme v průběhu celého seriálu. Samozřejmě sledujeme milostné i jiné životy i zbylých členů party a necháváme se rozesmívat a udivovat především Sheldonem, který je prostě trochu jiný. Ale stejně ho máme všichni rádi. 
Asi vám tady nedokážu popsat děj celého seriálu, protože ačkoliv samozřejmě trochu vím, o čem to je, neviděla jsem dostatek dílů na to, abych byla schopná vše dostatečně popsat. To se ale rozhodně brzy změní, protože jakmile dosleduju Glee, mám v plánu ho okamžitě nahradit právě Teorií, což mi sice vzhledem k počtu sérií nějakou tu dobu zabere, ale já se na to už nemůžu dočkat.
Hlavní obsazení: Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Sara Gilbert, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Laura Spencer


Pokud jste se dopracovali až jsem, máte můj obdiv. Tento článek je opravdu obsáhlý, ale ono je zkrátka tolik seriálů, které bych vám ráda doporučila, že to nejde jen tak zkrátit. Určitě čekejte i spousta pokračování série o seriálech, jako třeba článek s českými seriály, animovanými a dalšími možnými druhy. Mějte se krásně a budu se těšit u dalšího článku.

Ivett

1 komentář:

  1. very specific nice content. This article is very much helpful and i hope this will be an useful information for the needed one.Keep on updating these kinds of informative things
    I likable the posts and offbeat format you've got here! I’d wish many thanks for sharing your expertise and also the time it took to post!!

    Best Website For TV Series & Movies Free Download & Games 

    The Flash Season 1  

    The Flash Season 2 Full  

    The Flash Season 5 Full  

    Daringbaaz Lootere 2019 Full Movies  

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.